Traumaverwerking (na seksueel misbruik) bij De Instap houdt in je te begeleiden op een menselijke wijze wat we doen in een life coachingsrol als ervaringsdeskundige. Tijdens ons eerste gesprek mag jij je verhaal vertellen. We luisteren vol mededogen, maar vinden je niet zielig. Jij wilt je trauma('s) verwerken, dus zit je niet te wachten op medelijden. Elke volgende stap wordt genomen als jij er klaar voor bent.

Eerste stap

Traumaverwerking begint met vertrouwen. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in ons. Vertrouwen winnen kost tijd. Het begint met maken van een eerste afspraak. Je komt voelen of jij je goed voelt bij jouw coach(es).

Aan het einde van het gesprek, of de week erna, beslis jij of je de begeleiding verder wilt voortzetten. We respecteren jouw keuze en gaan je op geen enkele wijze 'pushen' of proberen te overtuigen.

Vervolg

Afhankelijk van jouw trauma gaan we samen met jou kijken welke stappen er gemaakt kunnen worden. Een trauma verwerken wil niet zeggen dat je er nooit meer aan denkt. We leren je omgaan met je trauma zodat het voor jou leefbaar wordt. De ene dag zal het beter gaan dan de andere. 

Partner

Niet iedereen praat even gemakkelijk over zijn of haar misbruikverleden. Je hebt twijfels over de reactie van je partner. Duurt de relatie langer, dan kun je de behoefte voelen om het te willen vertellen. Vooraf kun je er met ons al over spreken.

Soms heb je de feiten zo verdrongen dat het voor jou ook overweldigend is wanneer je getriggerd wordt. Het is heftig voor jezelf om het te aanvaarden los van de reacties van je partner. Je relatie kan behoorlijk onder druk komen te staan. Ervaringsdeskundigen kunnen jullie hierin in bijstaan.

Medicatie

De therapeuten in ons netwerk streven ernaar om geen emotie onderdrukkende medicatie te gebruiken. Als je ondersteuning nodig hebt, wordt een oplossing gezocht in natuurlijke supplementen.

Afspraak maken

Afspraken worden gemaakt via de knop 'Afspraak Maken'. Je laat jouw contactgegevens achter waarna wij je bellen om een afspraak in te plannen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij niet gestoord worden door de telefoon tijdens onze traumaverwerking.

☯ Bewustwording

☯ In je kracht komen

☯ Je levenspad vinden

De Instap
Steenweg op Antwerpen 71 bus 2
2300 Turnhout