Leren mediteren kun je bij De Instap tijdens een privé meditatiesessie van twee uren voor maximaal twee personen. Eerst worden alle basisprincipes uitgelegd, zoals je gedachten, houding, ademhaling, muziek, omgaan met 'pijntjes' en de positie van je handen. Vanuit onze ervaring weten we dat iedereen kan leren mediteren. Welke meditatie je gaat toepassen hangt af van wat je wilt. In de loop der tijd ga je ondervinden dat je verschillende meditaties gaat gebruiken.

Ontspanningsmeditatie

We beginnen met de uitleg van de ontspanningsmeditatie en gaan deze toepassen. Je wordt tijdens de meditatie begeleid en om deze meditatie thuis te kunnen toepassen krijg je via WhatsApp een geluidsopname met een begeleidende stem toegestuurd.

Chakrameditatie

In de chakrameditatie maak jij contact met jouw chakra's van de wortelchakra tot en met de kruinchakra. Hierbij wordt begeleid met frequentie-klanken.

Ademhalingsmeditatie

De ademhalingsmeditatie is een meditatievorm gebaseerd op interval ademhaling. Rustgevend en gezondheid bevorderend. 

Inzichtmeditatie

Met Vipassana Meditatie bedoelen we inzichtmeditatie. Deze meditaitevorm gebruiken we om inzichten te krijgen in angsten en emoties. Door deze te doorleven, wordt het leefbaar en ontstaan veranderingen.

Mudra's en meditatie

Tijdens het mediteren kun je mudra's toepassen. De meest bekende mudra, de Gyan mudra, zie je vaak op afbeeldingen van spiritueel leiders. Deze mudra heeft voordelen op lichamelijk en geestelijk vlak:

  • Concentratievermogen
  • Geheugenverbetering
  • Geestverheldering
  • Oplossing psychische spanningen
  • Stimuleert brein en hypofyse
  • Verkleint kans op depressie
  • Helpt bij slapeloosheid
  • Helpt bij hoge bloeddruk
  • Versterking zenuwstelsel
  • Stimulatie endocrien systeem

En zo zijn er nog honderden mudra's voor allerlei toepassingen.

Vervolgles

Als je de een tijdje thuis hebt gemediteerd, dan kan het zijn dat je verder wilt gaan om je meditaties te verdiepen. Dit kan in meditatiesessies van één uur. Dit geldt ook voor groepsmeditaties van maximaal 4 deelnemers.

Belangrijk

Het is belangrijk dat jij voor elke meditatieles thuis hebt gedouched. Los van het hygiënische is er ook een energetische reden. De ruimte waar we mediteren wordt voor en na elke meditatieles energetisch gereinigd met de Pura-spray. Tijdens de meditatieles is het voor je eigen comfort aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Het meditatiekussen waarop je zit stellen we tijdens de les beschikbaar. Natuurlijk mag jij je eigen meditatiekussen meebrengen.

Wil je leren mediteren? Stuur ons dan een bericht via de 'contactknop'.

☯ Bewustwording

☯ In je kracht komen

☯ Je levenspad vinden

De Instap
Steenweg op Antwerpen 71 bus 2
2300 Turnhout