Je (dreigende) burn-out mag je zien als een cadeau wanneer jij je bewust van bent dat verandering nodig is. Het woord 'moeten' mag je vanaf nu vervangen door 'willen'. Jouw keuzes zijn belangrijk om invulling te geven aan je nieuwe, bewuste manier van leven. Onze life coaches zijn ervaringsdeskundigen die weten wat je doormaakt.

Mededogen

Zelfreflectie en bewustwording zijn sleutelwoorden voor jouw herstel. In je directe leefomgeving stuit jij vaak op onbegrip, zeker wanneer men zelf geen burn-out heeft gehad. Bij De Instap mag je er zeker van zijn dat wij weten wat jij doormaakt, jij gaat 'je begrepen voelen'.

Van ons mag je mededogen verwachten in plaats van medelijden of medeleven, want je bent niet zielig. We houden jou regelmatig een confronterende 'spiegel' voor wat helpt bij jouw zelfreflectie. 

Begeleiding

We begeleiden jou (en je gezinsleden) om de draad weer op te pakken. Bij De Instap zijn we geen klassieke, zweverige burn-out coaches. We helpen jou om terug te komen in je kracht door inzicht te geven. Denk o.a. aan leren loslaten, het aanpakken van (on)bewuste blokkades en angsten.

Eerste stap

Je burn-out achter je laten begint met het maken van een afspraak. Jij vertelt jouw verhaal over hoe jij in een burn-out terecht bent gekomen. Voor de ene persoon is dit het verhaal van volledig uitgeput zijn en voor een ander is het 'platgelegd' worden. Ieder verhaal is uniek en daarom bestaat er geen standaard oplossing voor herstel.

Jouw keuze

Aan het einde van het gesprek, of in de week erna, beslis jij of je de begeleiding verder wilt zetten.

We respecteren jouw keuze en gaan jou op geen enkele wijze 'pushen' of proberen te overtuigen. Maak je de keuze voor ons, dan volgt er snel een vervolgafspraak.

Zonder medicatie

De therapeuten binnen ons netwerk streven er naar om geen gebruik te maken van onderdrukkende medicatie zoals emotie afvlakkende anti-depressiva. Als jij ondersteuning nodig hebt wordt er gewerkt met natuurlijke voedingsupplementen.

Afspraak maken

Afspraken worden gemaakt via de knop 'Afspraak Maken'. Je laat jouw contactgegevens achter waarna wij je bellen om een afspraak in te plannen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij niet gestoord worden door de telefoon tijdens onze coachingsgesprekken over burn-out.

Foto De Instap

☯ Bewustwording

☯ In je kracht komen

☯ Je levenspad vinden

De Instap
Steenweg op Antwerpen 71 bus 2
2300 Turnhout